Editics - English Editing (@EditicsEditors) / Twitter

În învățământul primar, de exemplu, părinții, profesorii, oamenii de știință și funcționarii publici toți dezbat eficacitatea școlilor charter, impactul tichetelor și valoarea diferitelor programe de lectură. O teză despre oricare dintre acestea ar rezona în cadrul universității și cu mult dincolo de ea. Totuși, pe măsură ce abordați astfel de subiecte, trebuie să limitați sfera investigației, astfel încât să vă puteți termina cercetarea și scrisul la timp. La urma urmei, pentru a fi o teză bună, trebuie mai întâi să fie o teză finalizată.

Să începem așa cum fac majoritatea studenților, trecând ce este o lucrare de licenta de la o „problemă mare” la un subiect de teză mai ușor de gestionat. Să presupunem că începeți cu o întrebare mare, cum ar fi: „De ce au luptat Statele Unite atâtea războaie din 1945?” Aceasta este cu siguranță o întrebare mare, importantă. Din păcate, este prea complex și extins pentru a fi acoperit bine într-o teză. Lucrând cu consilierul dvs., vă puteți concentra asupra unui subiect de cercetare conex, dar fezabil, cum ar fi „De ce a ales administrația Johnson să escaladeze războiul SUA în Vietnam?” Alegând acest subiect, cercetarea dumneavoastră se poate concentra asupra unui anumit război și, în cadrul acestuia, asupra câțiva ani cruciali de la mijlocul anilor 1960.

Vă puteți baza pe lucrări majore care acoperă toate aspectele războiului din Vietnam și luarea deciziilor administrației Johnson. Aveți acces la note de politică care au fost odată ștampilate ca secret. Aceste documente primare au fost acum desecretizate, publicate de Departamentul de Stat și puse la dispoziția bibliotecilor de cercetare. Multe sunt disponibile pe web. De asemenea, puteți profita de surse secundare de calitate superioară (adică cărți și articole bazate pe documente primare, interviuri și alte date de cercetare).

Bazându-ne pe aceste surse primare și secundare, puteți descoperi și critica motivele din spatele escaladării militare americane. Pe măsură ce răspundeți la această întrebare bine definită despre Vietnam, puteți (și ar trebui) să reveniți la temele mai mari care vă interesează, și anume: „Ce ne spune escaladarea din Asia de Sud-Est despre proiecția globală a puterii militare americane din 1945? ” Fiind una dintre cele mai mari angajamente militare ale Americii de la al Doilea Război Mondial, războiul din Vietnam ar trebui să ne spună multe despre întrebarea mai generală.

Scopul aici este de a alege un caz bun de studiat, unul care să fie convingător în sine și să abordeze problema mai amplă. Nu trebuie să fie un exemplu tipic, dar trebuie să lumineze întrebarea mai amplă. Unele cazuri sunt mai bune decât altele tocmai pentru că luminează probleme mai mari. De aceea, alegerea celor mai bune cazuri face o astfel de diferență în proiectul tău. Voi spune puțin despre asta acum și voi discuta în continuare în capitolul 6 („Utilizarea eficientă a studiilor de caz”).

Unele probleme sunt pur și simplu prea mari, prea mari pentru a fi stăpânite în limitele de timp. Unele sunt prea minore pentru a te interesa pe tine sau pe oricine altcineva. Aceasta este o problemă Goldilocks: trebuie să găsești un mediu fericit.

Soluția, însă, nu este să găsești un castron călduț de terci, un compromis blând. Nici nu este să vă abandonați interesul pentru probleme mai mari și mai profunde, cum ar fi relația dintre organizarea școlii și performanța educațională sau între migrație și sărăcie.

Mai degrabă, soluția este să selectați un subiect bine definit care este strâns legat de o problemă mai mare și apoi să explorați acea legătură. Teza ta va reuși dacă vei reuși un subiect bine definit. Se va ridica la excelență dacă cercetați în profunzime acest subiect și arătați cum luminează probleme mai ample.

Sfat: Cele mai bune teze tratează probleme importante, încadrate în moduri ușor de gestionat. Scopul este de a selecta un subiect bine definit, care este strâns legat de o problemă mai amplă și care îl poate lumina.

Îți poți începe proiectul fie cu o problemă mare, fie cu un subiect restrâns definit, în funcție de interesele tale și de ideile pe care le-ai generat. Indiferent de modul în care începeți, obiectivele sunt aceleași: să le conectați pe cele două în moduri semnificative și să vă explorați subiectul specific în profunzime.

În mod ideal, subiectul dvs. poate face ambele, implicând aspecte teoretice și de fond.